College Druten: Problemen rond Hoekgraaf in Deest zijn tijdelijk

College Druten: Problemen rond Hoekgraaf in Deest zijn tijdelijk

DEEST – De problemen met betrekking tot het vrachtverkeer op de Vriezeweg in Deest en de nieuwe weg de Hoekgraaf zijn tijdelijk. Dat antwoordt het Drutense college van B&W op raadsvragen van de partij Sociaal Maas en Waal.

Het college wijst er op dat de ontwikkelaar Geertjesgolf volledig verantwoordelijk is voor de realisatie van de rondweg Deest. De gemeente heeft slechts voor een derde financieel bijgedragen voor het gedeelte vanaf de Van Heemstraweg naar de Waalbandijk.

Rondweg kan nog niet volledig worden aangelegd

Zodra de verbinding van de Waalbandijk/Hoekgraaf naar de Munnikhofsestraat is aangelegd, wordt de weg voor alle verkeer opengesteld, aldus het college. De rondweg kan nu nog niet volledig worden aangelegd omdat Geertjesgolf nog niet alle benodigde grond in bezit heeft. De weg is daarom ook nog niet opgeleverd en in eigendom overgedragen aan de gemeente Druten.

De nieuwe weg wordt wel al gebruikt voor de aan- en afvoer van klei. De gesprekken tussen Geertjesgolf en de grondeigenaar zijn volgens het college in een vergevorderd stadium.

Alle verkeersmaatregelen in overleg met gemeente

Sociaal Maas en Waal suggereert in de raadsvragen dat de Hoekgraaf geen openbaar karakter gaat krijgen, ‘Regelmatig rijdt er een wagentje rond, die met slagbomen de weg afsluit voor het doorgaand verkeer naar de dijk. Op de weg zijn ook inrijverbodsborden geplaatst, ‘zegt Sociaal Maas en Waal.

Het college stelt dat dit alles is gebeurt in samenspraak met de gemeente. ‘In overleg met ons heeft de ontwikkelaar de weg afgesloten en de huidige verkeersmaatregelen met slagboom en bebording aangebracht’, zegt het college.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}