College Druten wil uitstraling winkelcentrum verbeteren

DRUTEN – De ondernemers van het winkelcentrum in Druten krijgen steun van de gemeente bij de aanschaf van terrasmeubilair van hoge kwaliteit. Dat gebeurt om de uitstraling van het winkelcentrum te verbeteren. Dit is een van de onderdelen van het ‘Reclame- en Terrassenbeleid’ dat de gemeente zal opstellen.

Dat schrijft het college van B&W in een informatienota aan de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de plannen in het eerste kwartaal van 2019 gereed zijn, waarna de gemeenteraad haar fiat eraan kan geven. Daarna kan worden begonnen met de uitvoering.

Regels reclame-uitingen actualiseren

Het plan voor kwalitatief hoogstaand terrasmeubilair staat al vermeld in het collegeprogramma 2018 – 2022.       

Het college wil ook de beleidsregels met betrekking tot reclame-uitingen door ondernemers actualiseren. Ook dit is van belang voor de uitstraling van het winkelcentrum, zegt het college.

Reclame moet passen in straatbeeld

Het huidige reclamebeleid dateert uit 2010 en is destijds opgesteld in het kader van de deregulering. Ook de APV werd toen aangepast. De vergunning voor uitingen van handelsreclame werd afgeschaft. Toch moeten reclame-uitingen volgens het college aan bepaalde regels voldoen. Zo moeten die reclames passen in het straatbeeld, de omgeving niet ernstig verstoren en niet hinderlijk zijn voor verkeer en passanten, zo zegt het college in de informatienota.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}