Cultuurfonds steunt theaterproductie De Grote Werken in Druten

Cultuurfonds steunt theaterproductie De Grote Werken in Druten

DRUTEN – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft van april tot en met juni ruim honderd projecten ondersteund. Zo is bijna 400.000 euro subsidie gegeven aan cultuur en natuur in de provincie Gelderland.

In Druten kreeg stichting Agora 5.000 euro voor theaterproductie De Grote Werken. De eindpresentatie van 'De Grote Werken, de historie van Maas en Waal komt tot leven' staat geprogrammeerd in cultureel centrum D'n Bogerd in Druten, op 31 oktober, 1 en 2 november.  

Landschapsgeschiedenis

Uitgangspunt voor deze theaterproductie is het gelijknamige boek van journalist Peter Deurloo, waarin vanaf 1935 de landschapsgeschiedenis van het Land van Maas en Waal wordt beschreven. Deurloo heeft aan de hand van het boek een project gemaakt voor het theater.

Zo’n 16 basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs nemen deel aan het project, evenals diverse koren, toneelgezelschappen en historische verenigingen. Alle deelnemende groepen kiezen een onderwerp uit dit boek en gaan daar op een creatieve manier mee aan de slag.

Er worden zeker duizend bezoekers verwacht. De 5.000 euro is volgens het cultuurfonds toegekend, “omdat het een bijzonder regionaal educatief project” betreft.

Bijna 57.000 euro voor projecten in Nijmegen

In Nijmegen en omliggende gemeenten gaat het om vele tienduizenden euro’s. Projecten in Nijmegen zelf hebben in totaal bijna 57.000 euro aan financiële steun ontvangen.

Harmonie Hatert in Nijmegen kreeg bijvoorbeeld 4.000 euro voor de aankoop van instrumenten. Stichting Festival de Oversteek heeft 3.000 euro toegewezen gekregen voor het kunstproject LAB Derde Wal. De publicatie ‘Het verdriet van Nijmegen 1940 – 1945. Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog’ door B. Janssen is gesubsidieerd met 2.500 euro.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}