Dorpshuizen gemeente Druten worden doorgelicht

Dorpshuizen gemeente Druten worden doorgelicht

DRUTEN – De gemeente Druten wil dat bij een aantal dorpshuizen en wijkcentra een zogeheten vitaliteitscan wordt uitgevoerd. Dankzij zo’n scan wordt duidelijk wat de sterke en zwakke punten zijn van een dorpshuis en waar er mogelijkheden liggen om verbeteringen aan te brengen.

Het Drutense college van B&W heeft woensdag bekendgemaakt dat men 11.000 euro vrijmaakt voor de uitvoering van de scans. Volgens het college hebben de scans vooral tot doel ervoor te zorgen dat de dorpshuizen en wijkcentra toekomstbestendig zijn.

De Vereniging voor Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) is goed bekend met vitaliteitscans en is door de gemeente Druten gevraagd om met een offerte te komen.

Toekomstvisie ontwikkelen

Tijdens de scan wordt bijvoorbeeld gekeken tot welke doelgroepen het dorpshuis zich richt en welke verbeteringen in de exploitatie kunnen worden aangebracht. Dorpshuizen en wijkcentra moeten ook een duidelijke toekomstvisie ontwikkelen, zo vindt het college.

Voor besturen en exploitanten van dorpshuizen is de vitaliteitscan niet verplicht. De gemeente stelt het wel op prijs en wil ook van de resultaten op de hoogte worden gesteld. Men wil namelijk graag samenwerken met de dorpshuizen.

Bestuurlijke samenwerking tussen dorpshuizen

Het is verder de bedoeling dat de vereniging DKK na de uitvoering van de scan dorpshuizen blijft ondersteunen, door middel van adviezen, onderzoeken en andere bijdragen. Het college vindt het ook belangrijk dat dorpshuizen mogelijk bestuurlijk gaan samenwerken.

De eerste scan wordt volgens het college uitgevoerd bij dorpshuis de Lier. Andere dorpshuizen en accommodaties worden op korte termijn eveneens benaderd met het aanbod voor een scan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}