Dorpslijst Afferden wil langs dijk hondenlosloopgebied

Dorpslijst Afferden wil langs dijk hondenlosloopgebied

AFFERDEN – De Dorpslijst Afferden wil dat er langs de dijk in de gemeente Druten een officieel hondenlosloopgebied wordt aangewezen. Volgens de dorpslijst krijgt men hierover regelmatig vragen van inwoners. Daarom heeft de Dorpslijst Afferden hierover raadsvragen gesteld aan het college van B&W.

Het hondenlosloopgebied zoals de dorpslijst het voorstelt, begint aan de dijk ongeveer ter hoogte van de Ticheldreef en loopt enkele honderden meters langs de dijk door richting het oosten (Beuningen).

Racefietsers

Dorpslijst Afferden: “De ‘nieuwe’ dijk ter hoogte van Afferden wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars. Omdat er in het verleden wildroosters lagen aan het begin en einde van deze nieuwe dijk was het hier rustig en veilig om honden geoorloofd los te laten.”

Aan deze situatie is een einde gekomen, nadat de wildroosters verwijderd zijn en deze dijk meer en meer door racefietsers wordt gebruikt.

Loslopende honden

Het is volgens de dorpslijst voorgekomen dat wandelaars (met en zonder honden) worden opgeschrikt door racefietsers. Aan de andere kant worden racefietsers opgeschrikt door loslopende honden. De Afferdense en Deestse Waarden grenzend aan dit dijkvak zijn recent van een degelijke omheining voorzien, waardoor loslopende honden niet meer ongeoorloofd dit gebied in kunnen, aldus de dorpslijst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}