Drukte in Drutense bussen wordt in herfstvakantie geëvalueerd

Drukte in Drutense bussen wordt in herfstvakantie geëvalueerd

DRUTEN – Bussen in Druten zijn gemiddeld niet te vol, zo blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van raadslid Ronald Thoonen, namens de gezamenlijke Dorpslijsten.

Minder reizigers 

Volgens het college zit de hoeveelheid reizigers tussen Arnhem-Nijmegen pas op 50% van normaal. Hierdoor heeft de provincie toegestemd dat Breng na de zomervakantie de vakantiedienstregeling mocht toepassen. Dit houdt in dat 88% van alle ritten gereden worden. Het lage aantal reizigers en het hoge aantal busritten moet ervoor zorgen dat het in het OV minder druk wordt waardoor er geen overlast ontstaat. Er is afgesproken dat de situatie in de herfstvakantie wordt geëvalueerd.

Extra businzet

Toch blijkt uit de antwoorden van het college dat er wel piekmomenten zijn, waarop het te druk is, met name in bussen die scholieren naar en van het Dominicus College vervoeren. Het gaat dan om de buslijnen 12 en 89. Op 31 augustus en 3 september verzocht de school om extra businzet, die vervolgens ook is gekomen. Vanaf 4 september rijden er structureel extra bussen naar en van de school.

In de vragen uitte raadslid Thoonen zijn zorgen over de volle bussen in coronatijd. 

De provincie is verantwoordelijk voor busvervoer; het Drutense college kan daarom niet veel méér doen dan de provincie informeren over de situatie. De provincie kan er vervolgens voor zorgen dat de vervoerder (Breng) extra bussen inzet.

zelf ook te maken met volle bussen? laat het ook aan ons weten, via redactie@rn7.nl.  

Lees ook: Scholieren zitten in volle bussen, Breng grijpt in.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}