Druten betaalt mee aan regionaal bereikbaarheidsfonds

Druten betaalt mee aan regionaal bereikbaarheidsfonds

DRUTEN – De gemeente Druten neemt deel aan het regionale bereikbaarheidsfonds Arnhem-Nijmegen en stelt daar jaarlijks bijna 24.000 euro voor beschikbaar. Dat staat gelijk aan ongeveer 1,25 euro per inwoner. Dat heeft het college van B&W deze week besloten.

Officieel moet de gemeenteraad hiervoor nog het groene licht geven. Het is de bedoeling dat alle 19 deelnemende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen extra investeren in bereikbaarheid. Dat levert jaarlijks een totaalbedrag op van vele honderdduizenden euro’s.

Gezamenlijke ambitie 19 wethouders

Een goede bereikbaarheid is een absolute voorwaarde voor de economische positie van de regio Arnhem-Nijmegen. De 19 wethouders mobiliteit in de regio Arnhem-Nijmegen hebben de ambitie uitgesproken om gezamenlijk de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.

Zij willen komen tot één gezamenlijke visie en uitvoering van de maatregelen. Bij de uitvoering wordt onderscheid gemaakt tussen de korte, middellange en lange termijn.

De samenwerking is onder andere bedoeld opdat men met één stem kan praten richting provincie en rijk. Zo staat men sterker tegenover de andere overheden en kan men zich duidelijker profileren. Een en ander is vastgelegd in het bestuursakkoord ‘Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen’.

Verkeersdrukte toegenomen

Een goede bereikbaarheid van Nijmegen staat al jarenlang onder druk. Als er tijdens de spits een ongeluk plaatsvindt op het Keizer Karelplein of bijvoorbeeld op een cruciaal punt op in een invalsweg van Nijmegen, dan kan het verkeer rondom de stad zomaar vastlopen. Vooral ook omdat de verkeersdrukte in ons land flink is toegenomen door de economische groei van de laatste jaren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}