Druten compenseert Dickensfestijn met 3400 euro

Druten compenseert Dickensfestijn met 3400 euro

DRUTEN – De organisatie van het Dickensfestijn in Druten krijgt van de gemeente een vergoeding van bijna 3400 euro. Dat geld is bedoeld als compensatie voor het verlies dat de stichting heeft geleden door een stroomstoring op 10 december 2017. Dat heeft het college van B&W dinsdag bekendgemaakt.

Door het slechte weer die dag kwamen er ook nog eens minder bezoekers dan was voorzien. Daardoor heeft de stichting Dickens Druten een lening van 13.000 euro moeten afsluiten om alle aangegane verplichtingen te kunnen voldoen.

Molensteen

Ruim een jaar geleden had de stichting tevergeefs gevraagd om een bijdrage van 8.000 euro door de gemeente. De tekorten over 2017 voelen volgens de stichting “als een molensteen”.

Door de stroomstoring konden een zweef- en een draaimolen slechts beperkt draaien. Het college van B&W vindt een compensatie van de huurkosten voor beide molens redelijk. Daarmee is dus bijna 3400 euro gemoeid.

Nalatig onderhoud

Volgens de stichting is de stroomstoring veroorzaakt door nalatig onderhoud door de gemeente van de stroomput op de Markt. De gemeente wijt de stroomstoring aan de hevige sneeuwval op 10 december 2017. Door de storing zijn de draai- en zweefmolen beschadigd geraakt, maar deze kosten zijn gedekt door de Wa-verzekering.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}