Druten en Wijchen bepalen eind 2020 succes ambtelijke fusie

Druten en Wijchen bepalen eind 2020 succes ambtelijke fusie

DRUTEN/WIJCHEN – De ambtelijke fusie tussen de gemeenten Druten en Wijchen is niet bedoeld om geld te besparen en te kunnen bezuinigen op ambtenaren. Volgens de wethouder Sjef van Elk (Druten) en Nick Derks (Wijchen) is de ambtelijke fusie vooral een proces om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren.

Beide wethouders hebben dit zondagmiddag nog maar eens benadrukt voor de radio van RN7, in het actualiteitenprogramma Studio de Streek.

Of de ambtelijke fusie de voorloper is van een gemeentelijke fusie tussen Wijchen en Druten, daar wilden de wethouders niets over zeggen. Nick Derks: “Eind 2020 gaan beide gemeenten de balans opmaken van de ambtelijke fusie. Dan gaan we kijken of het een succes is geworden. Wat er vervolgens gaat gebeuren, ja, dat is de vraag.”

Nog zaken voor verbetering vatbaar

Wethouder Van Elk zei wel dat de ambtelijke fusie, het samengaan van twee ambtelijke apparaten, een uitstekend alternatief kan zijn voor een gemeentelijke fusie.

“Als we alles nu overzien, dan kunnen we tevreden zijn over een aantal dingen, maar er blijven natuurlijk ook nog zaken die voor verandering en verbetering vatbaar zijn,” aldus Sjef van Elk.  

Voordeel ambtelijke fusie

Als positief voorbeeld voor de ambtelijke fusie noemen beide wethouders de schuldhulpverlening. Volgens Van Elk vindt het kabinet een goede schuldhulpverlening erg belangrijk.

“Inmiddels hebben we een heel uitvoeringsprogramma opgezet rond de schuldhulpverlening, die geldt voor zowel Wijchen als Druten. Wijchen had in dit opzicht enige voorsprong op Druten, en dan zie je direct het voordeel en de effectiviteit van de ambtelijke fusie. Zo kan je van elkaar leren,” zo stelt wethouder Van Elk.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}