Druten hanteert lange lijst met leges uiteenlopende zaken

Druten hanteert lange lijst met leges uiteenlopende zaken

DRUTEN – De gemeente Druten hanteert drie verschillende tarieven voor de voltrekking van een huwelijk. Gedurende normale tijden, op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur, rekent de gemeente 335 euro voor een huwelijk.

Op zaterdagen en andere tijdstippen vraagt men 500 euro aan leges, maar op maandagen tussen 9.00 en 9.15 uur is een huwelijksvoltrekking gratis.

Sommige leges worden weer geschrapt

Dat blijkt uit een 17 pagina’s lange lijst met leges die de gemeente Druten onlangs bekend heeft gemaakt. De gemeente heft zeer uiteenlopende bedragen voor allerlei verschillende zaken. Deze lijst was vroeger meer dan de helft langer, maar als een bepaalde lege vijf jaar lang niet is aangevraagd, dan wordt de lege geschrapt.    

Aanvraag seksinrichting duizend euro

Als je wilt dat de gemeente een aanvraag in behandeling neemt voor een vergunning van een seksinrichting of escortbedrijf, dan zal je eerst 1.000 euro op tafel moeten leggen. Als je een kinderdagopvang of buitenschoolse opvang wil beginnen, dan vraagt de gemeente bijna 1.900 euro aan leges.

In principe moeten leges kostendekkend zijn. Zo worden mensen die een kinderdagopvang willen starten waarschijnlijk eerst uitgebreid gescreend en dat kost tijd en geld.  

Een vergunning voor bijvoorbeeld een snuffelmarkt bedraagt slechts 30 euro, maar voor een risico-evenement hanteert Druten een tarief van 500 euro.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}