Druten in 2021 weer graag doorkomstplaats Vierdaagse

Druten in 2021 weer graag doorkomstplaats Vierdaagse

DRUTEN – De gemeente Druten gaat toch actief lobbyen om in 2021 opnieuw doorkomstplaats te zijn bij de Nijmeegse Vierdaagse. “Bij de 105e editie van de Vierdaagse, als er weer een jubileum is, willen we er als gemeente graag weer bij zijn,” zo zei burgemeester Corry van Rhee dinsdag.

Drie jaar geleden na de doorkomst van de Vierdaagse in Druten, verklaarde de toenmalige burgemeester Luciën van Riswijk dat Druten niet meer zou lobbyen om de doorkomst van de 55 km nogmaals naar Druten te halen. Men zou de beslissing daarover geheel overlaten aan de organisatie van het wandelevenement.

Vanaf Wedren rechtstreeks naar Druten

Het huidige college van B&W van Druten staat er duidelijk anders in. Druten kan ook doorkomstplaats zijn in de Vierdaagse zonder dat men per se 55 km moet lopen, zegt wethouder Michel Lepoutre.

Als de route van de Vierdaagse vanaf de Wedren tamelijk rechtstreeks naar Druten gaat, zonder al te veel door Nijmegen te gaan, dan volstaat volgens Lepoutre 50 km. Hij is momenteel weer aan het werk als wethouder, na enkele maanden ziekteverlof.  

55 km vroeger vaste afstand

Ter gelegenheid van de honderdste Vierdaagse in 2016 ging de route van het wandelevenement nog één keer door de gemeente Druten. Daarvoor moest de route worden verlengd tot 55 kilometer. Om dit te bereiken, heeft de gemeente Druten enkele jaren stevig moeten lobbyen. Na afloop van de doorkomst in Druten was iedereen het er over eens, dat het een groot succesvol feest was geweest.

Vroeger was de 55 kilometer een vaste afstand van de Vierdaagse met Druten als doorkomstplaats. Dat was zo tot een dikke 50 jaar geleden. Daarna boog de wandelroute eerder af richting Wijchen en Beuningen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}