Druten maakt ondernemers bewust van ondermijnende criminaliteit

Druten maakt ondernemers bewust van ondermijnende criminaliteit

DRUTEN – Ondernemers in de regio maken slechts zelden melding van problemen met georganiseerde misdaad en ondermijning. Daarom willen de gemeenten Druten en West Maas en Waal samen met werkgeversorganisaties de ondernemers hierover meer bewust maken.

Ook wil men de meldingsbereidheid wat betreft georganiseerde misdaad en ondermijning vergroten.

Onder het motto ‘Ondernemers Alert’ organiseert Ondernemend Maas & Waal samen met Druten en West Maas en Waal op maandag 23 september een informatiebijeenkomst voor ondernemers.

Schade door ondermijnende criminaliteit

Op de bijeenkomst wil men de ondernemers duidelijk maken dat goed ondernemerschap en winstgevendheid onder druk staan door ondermijning en georganiseerde misdaad. Door ondermijnende criminaliteit kunnen ondernemers schade ondervinden.

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, ook een van de organisatoren van de bijeenkomst, wijst er op dat ondernemers vaak wel weten wat er in de eigen omgeving gebeurt.

Panden met onduidelijke uitstraling

“Zij vangen vaak signalen op van mogelijke misstanden, zoals winkels zonder klanten, en panden met een onduidelijke uitstraling,” aldus het platform.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op de Veerdam in Druten en begint om 17.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden noodzakelijk. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}