Druten maakt speciale Wegwijzer voor kwetsbare ouderen

Druten maakt speciale Wegwijzer voor kwetsbare ouderen

DRUTEN – Speciaal voor ouderen met weinig computervaardigheden heeft de gemeente Druten een lijst samengesteld, met de adressen en telefoonnummers van alle belangrijke instanties. Deze lijst wordt afgedrukt op een stevige kaart en verspreid onder oudere en kwetsbare inwoners. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten.

Van deze speciale Wegwijzer voor senioren worden zo´n 1500 exemplaren afgedrukt. Dat gebeurt waarschijnlijk nog deze maand. De Wegwijzer wordt onder meer aangeboden via huisartsen, thuiszorg, dorpshuizen en ouderenbonden.

Gemeentegids

Nu er geen gemeentegids meer wordt verspreid, heeft de gemeente ontdekt dat nogal wat ouderen moeite hebben met het vinden van telefoonnummers van belangrijke diensten. Er is volgens de gemeente een bepaalde groep oudere en kwetsbare inwoners, van wie niet verwacht mag worden dat ze digitaal actief zijn. Toch verwacht de gemeente dat in de toekomst steeds meer ouderen gebruik gaan maken van de computer.   

De Wegwijzer is ontwikkeld in samenwerking met organisaties, zoals de ouderenbond KBO. Op de website van de gemeente Druten komt ook een digitale versie van de Wegwijzer beschikbaar. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}