Druten ontmoet waarnemend burgemeester bij nieuwjaarsreceptie

Druten ontmoet waarnemend burgemeester bij nieuwjaarsreceptie

DRUTEN – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Druten vond maandagavond plaats in cultureel centrum d’n Bogerd. Tijdens de avond konden inwoners kennis maken met Corry van Rhee-Oud Ammerveld, die sinds 16 januari de gemeente vertegenwoordigt.

Ze vervangt voormalig burgemeester Luciën van Riswijk, die afgelopen december naar de gemeente Zevenaar vertrok.

De verrassingen waar de gemeente Druten afgelopen periode tegenaan liep, waren dan ook verwerkt in de nieuwjaarstoespraak van Van Rhee-Oud Ammerveld.

Tekst gaat verder onder de video.

Waarnemend

“Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt,” legt Van Rhee-Oud Ammerveld uit. “Je moet plannen en ambities hebben, maar er zijn altijd onvoorziene omstandigheden. Daar heb je als mens weinig invloed op.” Druten is niet de eerste gemeente waar Van Rhee-Oud Ammerveld de burgemeesterspositie tijdelijk vervult. Eerder was ze een jaar lang waarnemend in de gemeente Scherpenzeel, waar ze burgemeester Ben Visser vanwege zijn ziekte verving. Ook in de gemeente West Maas en Waal heeft ze een half jaar dezelfde functie vervuld. Juist om dat laatste meent ze al bekend te zijn met de inwoners van het Land van Maas en Waal. “Deze mensen voelen zich betrokken bij de gemeente, dat zie je aan het grote aantal goedbezochte verenigingen en dorpshuizen. Daardoor is het als gemeente makkelijk om met de bewoners te communiceren, en te proberen hun plannen en ideeën te realiseren.”

Voornemens

Druten heeft een waslijst aan ambities op de agenda staan, waaronder het worden van de gezondste gemeente, de actiefste gemeente en de efficiëntste gemeente. Van Rhee-Oud Ammerveld merkt op dat er niet alleen maar geroepen wordt over deze ambities, maar dat er ook werkelijk actief over een plan van aanpak nagedacht wordt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}