Druten steunt fusie Standvast Wonen met De Gemeenschap

Druten steunt fusie Standvast Wonen met De Gemeenschap

DRUTEN – Het college van B&W van Druten staat positief tegenover de fusieplannen van de woningcorporaties Standvast Wonen en De Gemeenschap. De voorgenomen fusie heeft volgens het college voor huurders en woningzoekenden duidelijk meerwaarde. Ook de organisaties van huurders staan positief tegenover de aanstaande fusie.

Standvast verhuurt 9.000 woningen en appartementen in Nijmegen, Beuningen en Druten, bij De Gemeenschap gaat het om 2.500 wooneenheden in Nijmegen.

Draagvlak

In april hadden beide organisaties al een intentieovereenkomst voor een fusie ondertekend. Beide woningcorporaties zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat er voldoende draagvlak is voor een fusie. Begin januari volgend jaar wordt het verzoek tot een fusie officieel ingediend bij de minister in Den Haag.

Het samengaan levert besparingen op, waardoor de fusieorganisatie straks een sterkere financiële positie heeft, aldus het Drutense college.

Voordelen merkbaar

Verder constateert het college dat het zwaartepunt van de fusieorganisatie voortaan meer in Nijmegen komt te liggen. Het college benadrukt dat de voordelen van de schaalvergroting in alle kernen merkbaar moeten zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}