Druten verhoogt subsidie Streekmuseum Tweestromenland

Druten verhoogt subsidie Streekmuseum Tweestromenland

DRUTEN – De gemeente Druten is bereid om de subsidie aan Streekmuseum Tweestromenland voor dit jaar te verhogen van 3.000 naar 5.000 euro. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten, na overleg vorige week met wethouder Ton de Vree van de gemeente West Maas en Waal.

Wethouder De Vree gaat ook Beuningen en Wijchen binnenkort benaderen met het verzoek om de subsidie te verhogen.

Meer op eigen benen staan

Het Streekmuseum in Beneden-Leeuwen verkeert al langere tijd in financieel zwaar weer. Volgens wethouder Sjef van Elk van Druten is zijn gemeente eventueel bereid om ook de komende jaren een subsidie te verstrekken van 5.000 euro. Dat hangt af van de opstelling van het bestuur van het streekmuseum.

Het onlangs aangetreden nieuwe museumbestuur is in de ogen van de gemeente Druten slagvaardig bezig met het uitvoeren van een nieuw maatregelenpakket. Het museum wil meer op eigen benen komen te staan te staan en wil minder afhankelijk zijn van West Maas en Waal.

Vriendenkring opbouwen

Zo wil men jaarlijks twee tentoonstellingen organiseren en die mogelijk op meerdere plaatsen in het Land van Maas en Waal aan het publiek presenteren. Ook is het bestuur bezig een uitgebreide “vrienden van” kring op te bouwen. Inmiddels heeft men al 140 leden binnengehaald die jaarlijks 15 euro betalen.

Bovendien is men deze week een vriendenactie begonnen om nog meer leden binnen te halen. Het nieuwe bestuur streeft naar een groter draagvlak onder de bevolking van Maas en Waal.

Volgens wethouder Van Elk laat het nieuwe bestuur van het Streekmuseum op een overtuigende wijze zien dat men een andere weg is ingeslagen. Druten zegt deze kansrijke ontwikkeling te willen ondersteunen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}