Druten wil geen omruilactie gft-afvalcontainers

DRUTEN – Het college van B&W van Druten voelt er niets voor om alle inwoners nog één keer eenmalig de kans te geven om gratis hun gft-afvalcontainer om te ruilen.

Volgens Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid willen met name senioren en eenpersoonshuishoudens hun grote gft-afvalcontainer omruilen voor een kleiner exemplaar. Meer-persoonshuishoudens willen daarentegen hun kleine container juist inwisselen voor een grote gft-afvalcontainer.

Niet lukraak containers omwisselen

Het college wijst er op dat met de afvalophaaldienst Dar is afgesproken dat men een container gratis kan omwisselen binnen drie maanden na een verhuizing. In andere situaties kost het omwisselen 17,50 euro per container. Het college noemt dit een “voldoende service” aan de inwoners van Druten. Het tarief van 17,50 euro is bewust gekozen, zodat inwoners niet lukraak containers gaan omwisselen.

Geen meldingen van inwoners

Verder zegt het college dat de kosten van een eenmalige wisselronde erg hoog zijn. Zo moet men onder meer rekening houden met het plaatsen en koppelen van een chip, en het uitzetten en innemen van containers.  

Bovendien zegt het college helemaal geen meldingen te hebben ontvangen dat inwoners hun gft-afvalcontainer willen inruilen. Ook is er halverwege 2017 nog een omruilactie geweest, waarbij inwoners nog één keer de mogelijkheid kregen om zonder kosten een ander formaat container te kiezen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}