Drutens project zet jongeren met schulden weer op goede spoor

Drutens project zet jongeren met schulden weer op goede spoor

DRUTEN – Gemeente Druten start een nieuw project om jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar te bereiken, die op een of andere wijze ‘buiten beeld’ zijn geraakt. Het gaat om jongeren die geen startkwalificatie, geen onderwijsinschrijving, geen werk en geen uitkering hebben.

De pilot, met de titel ‘Jongeren buiten beeld in beeld’, wordt uitgevoerd door stichting Meervoormekaar en vindt plaats in het kader van de schuldhulpverlening.

'Persoonlijke aanpak'

De focus in het project ligt dan ook op jongeren met financiële schulden. Meervoormekaar krijgt de taak deze jongeren op te sporen, te bereiken via een persoonlijke aanpak en weer te activeren naar een opleiding en/of werk.

Volgens de gemeente brengt het langdurig thuiszitten van jongeren zonder startkwalificatie allerlei risico’s met zich mee, zoals voor de arbeidsmarktpositie en de aansluiting op de samenleving. Men wil die jongeren weer toekomstperspectief bieden.

Gemeente zet vooral in op preventie  

Volgens de gemeente Druten is er ook een maatschappelijk belang bij, in de vorm van voorkoming van criminaliteit en het voorkomen dat de jongeren schulden maken.       

In het schuldhulpprogramma van Druten wordt de nadruk gelegd op preventie en het op tijd signaleren van inwoners met mogelijke problemen. Zo wil men voorkomen dat mensen in de schulden geraken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}