Drutense straat speelt Levend Ganzenbord

Drutense straat speelt Levend Ganzenbord

DRUTEN – Toen Renate Martens uit Druten op Facebook las dat er een coronavriendelijke variant op levend ganzenbord was ontwikkeld, was ze direct enthousiast. Ze zocht contact met bedenker Chantal van Ophuizen, en introduceerde het in de buurt-WhatsAppgroep van de wijk Buitenhof in Druten.

De reacties waren daar ook enthousiast en al snel wilden dertig huizen meedoen. De kinderen krijgen een routekaart en kunnen al dobbelend via de wijk het spel spelen. De huizen die meedoen zijn een “vakje” op het spelbord en bij ieder vakje moet je een opdracht doen. Er is zelfs een gevangenis, inclusief tralies op de muur.

Maatregelen RIVM

In de spelregels zijn de maatregelen van het RIVM duidelijk opgenomen. Het is duidelijk geen oproep om buiten in groepen te gaan rondlopen. "Ik zie het als een andere invulling van wanneer je toch naar buiten zou gaan,” zo vertelt Renate. Inmiddels wordt het spel ook in Beneden-Leeuwen en Dreumel gespeeld.

Bedenker Chantal van Ophuizen heeft het levend ganzenbord via Facebook verspreid om daarmee geld op te halen voor de Serious Request-actie van 3FM voor het Rode Kruis. Als je het spel wilt downloaden wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor deze actie te storten. Die doe je via een directe link naar het rekeningnummer van Serious Request. “Er is al meer dan 240 euro gestort,” vertelt Chantal enthousiast.

Wil je weten of Levend Ganzenbord ook geschikt is voor jouw straat of buurt? Beluister dan het interview hieronder:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}