Duofiets voor bewoners Hof van Stroes in Horssen

Duofiets voor bewoners Hof van Stroes in Horssen

HORSSEN – De gemeente Druten is bereid om de bewoners van het Hof van Stroes te helpen bij het aanschaffen van een duofiets. De aanschafkosten van een duofiets met elektrische ondersteuning en eventuele aanpassingen bedragen al snel 10.000 euro. Het college van B&W is bereid om 6.000 euro bij te dragen.

Het restant van de aanschafkosten zal door het Hof zelf moeten worden opgebracht via eigen middelen of fondswerving, zo stelt het college. Ook toekomstige reparatiekosten en stallingskosten zijn volgens het college voor eigen rekening.   

Actief zijn in de buitenlucht belangrijk

Op het Hof van Stroes in Horssen wonen 10 mensen met een verstandelijke en vaak ook een lichamelijke beperking. Veel actief bezig zijn, en dan vooral in de buitenlucht, is goed voor de bewoners van het hof.

Vooral fietsen is volgens de zorgbegeleiders een uitgelezen mogelijkheid om één op één met een bewoner op pad te gaan. Zo ontstaat de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met een bewoner in gesprek te zijn.

Bewoners kunnen niet zelfstandig fietsen

De meesten zijn echter niet in staat om zelfstandig te fietsen en zijn dus aangewezen op aangepaste fietsen, zoals bijvoorbeeld een duofiets. Tot op heden is er bij het Hof veel gebruikgemaakt van fietsen die de bewoners zelf van huis hebben meegenomen. Die fietsen hebben echter slechts een beperkte levensduur, zo zeggen de zorgbegeleiders.

Eerder al heeft de gemeente 6.000 euro gedoneerd aan het Gastenhuis in Druten. Dat was eveneens voor de aanschaf van een duofiets voor de bewoners van het Gastenhuis.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}