Eerste sneeuw valt in de regio, vanaf middernacht code rood

Eerste sneeuw valt in de regio, vanaf middernacht code rood

REGIO – Het hoge water is nog niet voorbij, of het volgende natuurverschijnsel dient zich alweer aan. Het is zaterdagavond begonnen met sneeuwen in de hele regio. Het KNMI heeft voor zondag code rood uitgegeven, oftewel een weeralarm. Dat betekent dat de situatie 'maatschappij-ontwrichtend' is.

Er zal sprake zijn van slecht zicht, snijdende kou, en kans op vorming van verkeersbelemmerdende sneeuwduinen, aldus het instituut in een Tweet. Code rood gaat in op middernacht. Zondag blijft het de hele dag sneeuwen, en er zal zo'n 10 tot 15 centimeter vallen, meldt weeronline. De dagen daarna blijft het koud, en zal het af en toe sneeuwen. 

Voor zover dat nog niet aan de hand was, zal de samenleving zondag nog meer tot stilstand komen. Zo sluit de GGD alle test- en vaccinatielocaties, gaat het Catshuis-overleg niet door, en zijn alle voetbal- en hockeywedstrijden afgelast.

Ook tijdens sneeuwpret moet iedereen zich aan de coronaregels houden, zo waarschuwt de Rijksoverheid op haar website: "Schaatsen, sleeën, wandelen of op een andere manier genieten van het winterweer is toegestaan met je eigen huishouden of met maximaal één persoon van buiten je eigen huishouden."

De eerste strooiwagens zijn inmiddels ook op pad. Op de website van Rijkswaterstaat is live te volgen waar ze zich bevinden, net als de temperatuur van het wegdek.

Waag je je toch naar buiten zondag, en heb je mooie foto's of filmpjes? We ontvangen ze graag op redactie@rn7.nl.

Bekijk de sneeuw live via onze webcams:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}