Emixion en RN7 werken samen voor betere informatievoorziening over corona

Emixion en RN7 werken samen voor betere informatievoorziening over corona

NIJMEGEN – Online bureau Emixion en streekomroep RN7 gaan samen aan de slag om de informatievoorziening rondom het coronavirus sterk te verbeteren. Dat doen zij met een speciale online dienst, die vragen over het virus beantwoordt.

Groter bereik van informatie over corona

“Na de uitbraak van het virus is een enorme hoeveelheid content over corona gemaakt, door onder meer RN7”, zegt John Meijering, directeur/eigenaar van Emixion. “Die informatie willen wij graag gebruiken voor deze dienst. Zo kunnen wij ook ons aandeel leveren in de bestrijding van corona.” Directeur Raymond Janssen van RN7 beaamt dat: “Het is mooi om te zien hoe de artikelen van onze redactie door dit hulpmiddel een nog groter bereik krijgen. Dat kan alleen maar nuttig zijn voor iedereen die meer wil weten over het coronavirus.” 

Zelflerend systeem 

Emixion is leverancier van de online tool, die op verschillende websites te zien zal zijn. Het hulpmiddel beantwoordt vragen over corona en raadpleegt daarbij verschillende bronnen, waaronder de nieuwsartikelen van RN7, maar ook het RIVM of het Radboudumc uit Nijmegen. Het is een zogenaamd ‘zelflerend systeem’, dat vragen van gebruikers over het coronavirus beantwoordt. Naar mate het gebruik toeneemt, neemt het aantal bronnen én dus de hoeveelheid informatie ook toe.

De websites emixion.nl én rn7.nl zijn voorzien van een roze button. Gebruikers kunnen hierop klikken en vragen stellen over het coronavirus.

Hoe het werkt...

Op emixion.nl én rn7.nl vind je aan de rechterkant van je scherm een roze button. Klik hierop en stel hier al jouw vragen over het coronavirus!

#stayinformed #staysafe #stayhome

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}