Gemeente Druten en clubs: 'Inwoners moeten sporten en bewegen'

Gemeente Druten en clubs: 'Inwoners moeten sporten en bewegen'

DRUTEN – De gemeente Druten wil zoveel mogelijk mensen en verenigingen mobiliseren, met de bedoeling om de inwoners van Druten aan het sporten en bewegen te krijgen. Dat gebeurt in het kader van het zogeheten ‘Lokaal Sportakkoord’. Iedereen die sporten en bewegen in Druten een impuls wil geven, komt bijeen op de startbijeenkomsten op maandag 4 en woensdag 6 november.

Verenigingen en andere sportaanbieders, organisaties, gemeente en ondernemers gaan gezamenlijk proberen veel Drutenaren aan het bewegen en sporten te krijgen. Dat moet leiden tot een concreet Lokaal Sportakkoord, dat is gericht op actie en uitvoering.

Gezonde leefstijl jongste inwoners

Op de startbijeenkomsten worden de mogelijkheden onderzocht voor een gezonde en vitale sportomgeving. Daarbij is er ook veel aandacht voor een gezonde leefstijl onder de jongste inwoners. De vele lokale organisaties gaan zorgen voor een breed draagvlak, zo is uiteindelijk de bedoeling.   

De gemeente noemt het enorm belangrijk dat de inwoners (blijven) sporten en zo vaak mogelijk bewegen. Dat houdt mensen gezond, zorgt voor plezier en geeft mensen ook een gezamenlijk doel, zo stelt de gemeente. Bovendien houdt dit de Drutense sportverenigingen vitaal.

Iedereen kan zich aanmelden

In 2018 is in landelijk verband het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Volgens de gemeente Druten lukt dat alleen als daar lokaal goed uitvoering aan wordt gegeven.

Iedereen die wil meedoen met de startbijeenkomsten in het kader van het Lokaal Sportakkoord, kan zich aanmelden via www.sportakkoorddruten.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}