Gemeente Druten koopt perceel zaal De Linde in Puiflijk

Gemeente Druten koopt perceel zaal De Linde in Puiflijk

DRUTEN/PUIFLIJK – De gemeente Druten koopt in Puiflijk het perceel waar café en zaal De Linde van de firma Mulders en Zoon is gevestigd. Ook het bouwperceel aan de oostkant hiervan is gekocht. Het is volgens Druten een strategische aankoop.

De percelen kunnen in de toekomst voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Wethouder Brink: 'De kans om percelen als deze aan te kopen doet zich niet alle dagen voor. Wij grijpen deze kans aan en kopen de percelen op voorhand aan.'

Toekomstige invulling percelen

Voor de toekomstige invulling van de percelen zijn verschillende mogelijkheden. 'De eerste insteek is om nu te proberen of een verhuizing van dorpshuis De Lier mogelijk is. We gaan het overleg met het bestuur van de Lier zo spoedig mogelijk laten plaatsvinden. Mocht de verhuizing van het dorpshuis niet lukken, dan zijn er nog meerdere mogelijkheden', laat Brink weten. Het college van de gemeente Druten en de gemeenteraad gaan zich hier de komende tijd over buigen.

Zaal De Linde

De familie Mulders dacht al enige tijd na over de toekomst van het horecabedrijf De Linde. Omdat ze geen directe opvolger hebben zijn ze de laatste generatie Mulders in het familiebedrijf. De belangstelling van de gemeente kwam onverwacht, maar ook gezien hun leeftijd is het besluit genomen de zaak te verkopen aan de gemeente.

Sluiting in 2022

Het bedrijf blijft nog enige tijd voortbestaan in de huidige vorm en blijft beschikbaar voor catering, vergaderingen, feesten en partijen. Uiterlijk 31 maart 2022 sluiten de deuren definitief, meldt de gemeente Druten vrijdag.

Foto: Google Maps

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}