Gratis cursus reanimeren voor inwoners Druten

Gratis cursus reanimeren voor inwoners Druten

DRUTEN – De gemeente Druten organiseert in de tweede helft van dit jaar een pilotproject, waarbij inwoners een gratis cursus reanimeren kunnen volgen. Dit is volgens wethouder Sjef van Elk een vervolg op de EHBO-lessen die jongeren in Druten in 2018 konden krijgen. Als tegenprestatie betaalde de gemeente dan de eerste rijles.

Eind dit jaar wordt de pilot geëvalueerd, en bij een positieve beoordeling is het de bedoeling om in 2020 gratis cursussen reanimeren aan te bieden aan de inwoners.

Parate EHBO kennis

Druten telt vier EHBO-verenigingen die volgend jaar minimaal elk één cursusavond gaan houden. Op een avond kunnen 7 á 8 mensen met de cursus meedoen. Hoe een en ander precies wordt georganiseerd, hangt mede af van de evaluatie van het pilotproject.

Vorig jaar hebben zo’n 70 jongeren in Druten een EHBO-cursus gedaan. In ons land beschikt slechts 3 procent van de mensen over parate EHBO-kennis, tegenover bijvoorbeeld 75 procent in een land als Duitsland. Daar maakt EHBO deel uit van het rijbewijs. Bij ongevallen zijn juist de eerste minuten van levensbelang. Als een reanimatie binnen zes minuten opstart, dan verdubbelt de kans om te overleven.

Eerder maakte RN7 dit item over het project waarbij een EHBO-cursus en rijlessen gecombineerd worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}