Horeca, scholen en sportclubs Nijmegen en omgeving dicht vanwege corona

Horeca, scholen en sportclubs  Nijmegen en omgeving dicht vanwege corona

NIJMEGEN – Alle scholen, horecagelegenheden en sportclubs gaan per direct op slot. De maatregel wordt genomen om de uitbraak van het coronavirus nog verder tegen te gaan. De scholen en kinderopvang blijven gesloten tot 6 aprll.

Een uitzondering geldt voor kinderen met ouders die werkzaam zijn in 'vitale beroepen'. De maatregel gaat morgen in, ook voor hogescholen en universiteiten. Ook sportclubs en seksclubs moeten tot 6 april de deuren sluiten.

Tekst gaat verder onder de video.

Sinds donderdag gelden beperkende maatregelen in heel Nederland. Toen maakte premier Rutte bekend dat bedrijven hun medewerkers zoveel mogelijk thuis moesten laten werken. Ook werd opgeroepen om sociale bijeenkomsten tot een minimum te beperken. 

Kritiek op kabinet

Het kabinet kreeg veel kritiek omdat met name het onderwijs nog wel moest doorwerken. Zaterdag riep de Federatie Medisch Specialisten (FMS) op alle scholen te sluiten. Daarop volgende spoedoverleg waarbij ook de onderwijsraden aanwezig waren. Ouders van leerlingen van Vrije School Meander kregen zondagmiddag al bericht dat de schoolleiding had besloten de deuren te sluiten. De sluiting geldt tot 6 april. 

Omzetverlies voor horeca door corona

Koninklijke Horeca Nederland sprak eerder deze week al zijn zorg uit. "Uit onderzoek van KHN onder bijna 4.000 horecaondernemers gemiddeld 33 procent omzetverlies door de verschillende adviezen en maatregelen", aldus de brancheorganisatie. Zondagmiddag werd bekend dat arthouse Lux tot 31 maart ook alle activiteiten zou staken. Ook het café/restaurant is tot 31 maart gesloten.

Al het nieuws over corona lees je in ons speciale corona-dossier.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}