Horeca neemt zelf maatregelen rondom corona, Lux sluit deuren

Horeca neemt zelf maatregelen rondom corona, Lux sluit deuren

NIJMEGEN – Voor de horeca in Nijmegen en omstreken zijn de gevolgen van de corona-uitbraak goed voelbaar. Verschillende café's nemen extra hygiënische maatregelen of halen een streek door geplande optredens of pubquizzen.

Het populaire café De Arend in Wijchen belde een coverband af, die zou komen spelen. Verder zien ze er streng op toe dat er maximaal honderd gasten in het café aanwezig zijn en desinfecteren zij hun glazen een keer extra. Ook zullen medewerkers vaker dan normaal de handen wassen. 

Geen handen schudden

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het bekende biercafé Piet Huisman in Nijmegen. Daar worden gasten voorlopig gegroet zonder een harddruk en zal het personeel extra toezien op een hygiënische werkplek. Ook is de pubquiz gecanceld. 

Lux sluit de deuren

Arthouse Lux in Nijmegen gaat een stap verder. Het bedrijf zal zondag om 17 uur de deuren voorlopig sluiten. Daarmee komen alle voorstellingen te vervallen en wordt ook het café/restaurant tot en met 31 maart gesloten. 

Café Samson probeert het nog van de positieve kant te zien: "Handen schudden wordt dan wel afgeraden, maar proosten kan altijd!!🍻🍻", laat het café weten via Facebook.

FNV Horeca is kritisch

De telefoon bij FNV Horeca staat de afgelopen dagen roodgloeiend met vragen van bezorgde horecamedewerkers, meldt de werknemersorganisatie in een verklaring. "Ze worden door hun werkgever afgebeld of naar huis gestuurd. FNV Horeca is van mening dat de gevolgen van het Coronavirus niet bij de medewerker kan worden neergelegd."

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, is kritisch: "In de horeca zijn 465.000 mensen werkzaam. Wanneer er niet snel en adequaat ingegrepen zal worden, zullen veel bedrijven failliet gaan en zijn de gevolgen voor de werkgelegenheid fors." Vlek roept dan ook de overheid op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de horeca te steunen."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}