Hulpproject voor kwetsbare inwoners Druten wordt verlengd

Hulpproject voor kwetsbare inwoners Druten wordt verlengd

DRUTEN – Het project ‘Sociale activering’ van stichting MeerVoormekaar in Druten verloopt redelijk succesvol en wordt nu door het college van B&W verlengd. Twaalf inwoners die in een sociaal isolement verkeerden, hebben dankzij het project het afgelopen jaar positieve stappen gezet.

Verdergaan

“Mensen hebben tijd en ruimte nodig om stappen binnen de maatschappij te zetten, het zou ontzettend zonde zijn als er na een jaar aan vooruitgang een eind aan het project gemaakt wordt,” vertelt Jeanny Evers, coördinator van de Vrijwilligerscentrale Druten en Wijchen. “Deze mensen zaten voorheen thuis met enkel contacten binnen de familie. We moeten voorkomen dat ze weer in deze positie terugvallen.”

Tekst gaat verder onder de video.

Kwetsbare groep

De deelnemers aan het project zijn mensen met een uitkering door gecombineerde problematiek, zowel lichamelijk als psychisch. Ze worden voor het project aangewezen door inkomensconsulenten van de gemeente Druten. Daarbij wordt ook gekeken of de desbetreffende persoon werkelijk gemotiveerd is om zich in de maatschappij te voegen. Het afgelopen jaar deden negentien mensen mee aan het project, waarvan er twaalf aanzienlijke vooruitgang geboekt hebben. De verlenging van het project biedt ook de overige zeven personen de kans op succes.

Werkzaamheden

Een van de bedrijven waar MeerVoormekaar in Druten mee samenwerkt is Mode Met een Missie. Bij Mode Met een Missie kunnen werknemers zich bezighouden met kleding maken. Zo wordt hen een kans aangeboden om de arbeidsmarkt binnen te stromen en mogelijk een salaris binnen te halen. Overige deelnemers van het sociale activeringsproject zijn verspreid over verschillende individuele werkplekken. Volgens Evers is echter niet enkel het opbouwen van een carrière belangrijk, maar ook de sociale contacten die op de werkplek gelegd worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}