'Ik begin hem nu wel te knijpen', sportschoolhouders vrezen voor sluiting

'Ik begin hem nu wel te knijpen', sportschoolhouders vrezen voor sluiting

DRUTEN – Spanning bij de sportscholen, want deze dinsdag is misschien de laatste dag waarop voorlopig bij hen gesport kan worden. Bij Personal Gym Maas & Waal in Druten begint Jeroen Vos hem al een beetje te knijpen voor de nieuwe coronamaatregelen van premier Rutte.

De sportschoolhouder staat er tijdens zijn les nog redelijk relaxt bij. Maar van binnen is hij onrustig omdat hij nog niet weet wat het kabinet zal besluiten. "De laatste dagen wordt het steeds spannender. Ik dacht na de laatste persconferentie dat we een streepje voor hadden. Maar de nieuwe cijfers liegen er niet om. Ik begin hem een beetje te knijpen."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

"Er zijn maar weinig besmettingen geconstateerd vanuit de fitnessbranche, daarnaast laten onderzoeken zien dat sporten belangrijk is om de impact van corona minder heftig te laten zijn. Dan mag het toch niet zo zijn dat wij dan dicht moeten?", stelt Vos.

'Sporten belangrijk tegen corona'

De sporters zelf moeten er ook niet aan denken. "Er zal best wel wat ingeperkt worden, maar ik hoop de sportscholen niet", zegt een van de sporters in Druten na een flinke inspanning. "Sporten is ook belangrijk voor de weerstand en tegen corona. Natuurlijk geeft het geen garantie, maar je kunt maar beter fit zijn."

Tekst gaat verder onder de foto.

Een andere sporter sluit zich bij die woorden aan. "Ik ben er wel bang voor. Maar ik hoop dat de sportscholen niet dichtgaan. Ik kan sport wel gebruiken, dat doet me namelijk goed. Ik hoop gewoon dat iedereen zich aan de regels houdt en we sluiting kunnen voorkomen. Maar als ik thuis kom te zitten, ga ik gewoon door met sporten hoor. Ik ga zeker niet stilzitten."

Artikel van mediapartner Omroep Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}