“Ik ben ervan overtuigd dat het bruisende leven vanaf de zomer terugkeert.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het bruisende leven vanaf de zomer terugkeert.”

DRUTEN – De kerstboom staat voor burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld symbool voor de levenskracht die we “nu misschien wel meer dan ooit” nodig hebben. Dat vertelt de burgemeester in haar online nieuwjaarstoespraak. Ze toonde zich hoopvol over de ontwikkelingen in 2021.

Geen fusie

Uiteraard heeft de burgemeester het onder andere over de mogelijke fusie van haar gemeente met Wijchen. In 2020 is er een draagvlakpeiling gehouden, waaruit duidelijk werd dat er op dit moment niet veel steun voor is onder inwoners. Van Rhee-Oud Ammerveld: “We gaan verder kijken wat we kunnen doen om in de toekomst een sterke gemeente te blijven.”

Wél gerealiseerd

De burgemeester blikt ook terug naar mooie gebeurtenissen in het jaar. Ze noemt de opening van het jongerencentrum Place2Do, het oppakken van de nieuwbouw van het zwembad ‘De Gelenberg’, en het verder verduurzamen van de gemeente, bijvoorbeeld door de zonnepanelen die geplaatst gaan worden op de Uivermeertjes.

Hoop

Ook als het over de coronacrisis gaat, kiest de burgemeester ervoor de positieve initiatieven te benoemen die inwoners bedachten. Daardoor werd bijvoorbeeld de eenzaamheid voor sommigen minder. “Er waren muzikale groeten bij verzorgingstehuizen en er werd door mensen van alle leeftijden gevideobeld.” 

De burgemeester kijkt tot slot hoopvol uit naar het nieuwe jaar: “Ik ben ervan overtuigd dat vanaf de zomer het bruisende leven en de feesten weer terug zullen komen in onze dorpen.”

Bekijk hier de nieuwjaarstoespraak van Corry van Rhee-Oud Ammerveld:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}