In Druten flinke daling aantal mensen in de bijstand

In Druten flinke daling aantal mensen in de bijstand

DRUTEN – In de gemeente Druten zijn vorig jaar 44 personen uit de bijstand geraakt. Het aantal mensen in de bijstand daalde van 299 naar 255. Het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen slaagde er in om 40 inwoners van Druten aan betaald werk te helpen. Dat zijn er volgens wethouder Sjef van Elk beduidend meer dan gedurende de twee jaar daarvoor.

De wethouder heeft de indruk dat de werkgevers door de krapte op de arbeidsmarkt meer moeite moeten doen om mensen te vinden. “Werkgevers moeten nu creatiever zijn in hun zoektocht naar werknemers,” zegt Van Elk. Werkgevers zijn volgens hem nu ook eerder geneigd om mensen via het Werkbedrijf aan te nemen.   

De gemeenteraad van Druten heeft onlangs unaniem een motie aangenomen, waarin zij aan het college van B&W vragen om intensiever te proberen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk te helpen.

Betere naamsbekendheid Werkbedrijf

Zo moet de naamsbekendheid van het Werkbedrijf bij de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf worden verbeterd. Ook moeten de werkgevers optimaal worden geadviseerd met betrekking tot bijvoorbeeld subsidieregelingen, zo stelt de gemeenteraad in de motie.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}