In Druten veel animo voor EHBO-lessen jongeren

In Druten veel animo voor EHBO-lessen jongeren

DRUTEN – In de gemeente Druten blijkt veel animo te zijn voor gratis EHBO-lessen voor jongeren, vooral ook omdat dit een voordeel oplevert van 60 euro. Eén oproep door de gemeente op social media heeft woensdag al 52 aanmeldingen opgeleverd.

De gemeente had vier lesavonden gepland, maar overweegt nu om extra avonden in te lassen.

De lessen gaan vooral over reanimeren, het bedienen van een defibrillator (AED) en 112. Ook wordt met poppen geoefend hoe een slachtoffer in een stabiele zijligging kan worden gelegd. Het is bedoeld voor jongeren van 16 tot en met 22 jaar die wonen in de gemeente Druten.

“Meer EHBO aan het stuur”

Als de deelnemers aan de training hun rijbewijs komen ophalen bij de gemeente, dan ontvangen ze 60 euro. Jongeren die al in het bezit zijn van een rijbewijs mogen ook deelnemen en krijgen eveneens 60 euro. De vier geplande lessen vinden dit voorjaar plaats in Horssen, Druten, Puiflijk en Deest/Afferden. De plaatselijke EHBO-verenigingen verzorgen de lessen.

Vorig jaar hebben 69 jongeren een EHBO-les gevolgd onder het motto “Meer EHBO aan het stuur”. Wethouder Sjef van Elk is daarover wel tevreden. Ruim 90 procent van de deelnemers omschreef de training als goed of uitstekend.

Eerste minuten ongeval van levensbelang

De gemeente Druten heeft volgens wethouder Van Elk de intentie om door te gaan met de EHBO-lessen. Voor de komende vier jaar trekt de gemeente er 10.000 euro per jaar voor uit.

In ons land beschikt slechts 3 procent van de mensen over parate EHBO-kennis, tegenover bijvoorbeeld 75 procent in een land als Duitsland. Daar maakt EHBO deel uit van het rijbewijs. Bij ongevallen zijn juist de eerste minuten van levensbelang.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}