Kamerleden eisen opheldering Grapperhaus over situatie Afferden

Kamerleden eisen opheldering Grapperhaus over situatie Afferden

DRUTEN – De berichtgeving in dagblad 'De Telegraaf' over de moord op ‘president’ Festim Lato en de militaire parades in Afferden, hebben geleid tot felle politieke reacties vanuit de Tweede Kamer. Zo eist de VVD opheldering van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, terwijl ook CDA en PVV scherpe kritiek uiten.

De krant heeft vrijdag gemeld dat ‘president’ Lato van de niet-erkende republiek Chameria een soort kazerne huisvestte in Afferden, waar een klein leger werd getraind.

De strijders van de afscheidingsbeweging zouden in de woning van Lato aan de Kweldam in Afferden slapen op stapelbedden en worden getraind door militairen uit Kosovo.

Potentieel gevaarlijk

In De Telegraaf zegt VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden dat het niet de bedoeling is dat mensen in Nederland generaaltje gaan spelen met bijbehorende wapens en militaire parades. “Deze man was potentieel gevaarlijk en brak schaamteloos meerdere wetten,” zo stelt Van Wijngaarden.

Kamerlid Lilian Helder van oppositiepartij PVV zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van deze zaak. “Sportschutters moeten zich aan steeds scherpere regels houden, maar een buitenlandse oplichter van een niet erkende staat kan hier een privéleger uit de grond stampen,” zo meent het PVV-Kamerlid.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}