Kappers willen open: 'Zou Nederland een boost geven'

Kappers willen open: 'Zou Nederland een boost geven'

REGIO – Kappers willen zo snel mogelijk weer aan de slag, en voeren daarom donderdag actie. Onder het motto #lichtvoordathetuitgaat doen kappers in het hele land tussen 18.00u en 20.00u het licht aan in hun zaak en plaatsen daarvan een foto op sociale media.

Volgens branchevereniging ANKO zijn de financiële reserves van veel kappers op, en dat zou 'zwartknippen' aantrekkelijk maken. Heropening zou zelfs het ‘welzijn van de Nederlanders’ vergroten. Openen van kapperszaken zou “een positief signaal zijn. Het zou Nederland een ‘boost’ geven in een psychologisch klimaat waarin we allemaal smachten naar een sprankje hoop,” aldus de branchevereniging.

Veilig

Bovendien zou het veilig kunnen. Volgens ANKO zijn er geen signalen dat kapsalons in het afgelopen jaar besmettingshaarden van het coronavirus zijn geweest.

Sinds afgelopen weekend zijn kappers in België alweer open. Nederlanders mogen daar echter geen gebruik van maken; het oversteken van de grens mag alleen met een geldige reden, en kappersbezoek valt daar niet onder. Overtreders riskeren een boete van 250 euro. Op 1 maart openen kapperszaken in Duitsland. In Nederland is de einddatum van de huidige maatregelen 2 maart. Volgende week maakt het kabinet bekend wat de situatie zal zijn na die datum.

Lees ook: Coronakapsels vanaf 1 maart verleden tijd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}