Kerken dicht tot 6 april

Kerken dicht tot 6 april

NIJMEGEN – Kerken in de omgeving van Nijmegen hebben voor zover bekend alle liturgusche vieringen tot en 31 maart afgelast. Daarmee volgen de kerkbesturen de adviezen van zowel de RIVM als van de gezamenlijke bisschoppen.

Dopen en uitvaarten

De parochie De Heilige Drie-eenheid, waar onder meer de Nijmeegse Lourdeskerk en de Cenakelkerk deel van uitmaken, meldt op de eigen website dat dopen en uitvaarten in kleine kring wel doorgang kunnen vinden. De bisdommen ontraden alle andere samenkomsten, zoals het koffie drinken na vieringen, koorrepetities en catechetische bijeenkomsten.

Jeugdactiviteiten afgelast

Parochie De Twaalf Apostelen in Wijchen melden dat ook jeugdactiviteiten worden afgelast, evenals de bijeenkomst voor ouderen op dinsdagochtend in het parochiecentrum te Wijchen. De ouderenviering in de Meander is opgeschort voor dezelfde periode.

De bisschoppen wijzen  op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt Radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}