Kernachtig Druten blijft bezorgd over stort vervuild slib in Kaliwaal

Kernachtig Druten blijft bezorgd over stort vervuild slib in Kaliwaal

DRUTEN – De partij Kernachtig Druten blijft zich zorgen maken over de stort van vervuild slib in de Kaliwaal in Druten. Namens de fractie van Kernachtig Druten heeft raadslid Kees Arts hierover onlangs opnieuw raadsvragen gesteld aan het college van B&W.

Baggerbedrijven dumpen ook vervuilde grond en slib uit het buitenland in putten langs de Nederlandse rivieren. De Kaliwaal in Druten is ook zo’n put.

Nieuwe vergunning stort slib

Eerder dit jaar is de Drutense gemeenteraad op werkbezoek geweest bij de Kaliwaal. Tijdens deze informatieve bijeenkomst kwam onder meer ter sprake dat de baggeraar een nieuwe vergunning nodig zou hebben voor verdere stort van slib, zo stelt Kernachtig Druten. Vorig jaar heeft Kernachtig Druten regelmatig haar zorgen uitgesproken over de stort van vervuild slib in de Kaliwaal.

In de lokale pers stond ongeveer een maand geleden het bericht dat Rijkswaterstaat de vergunning voor de slibstort zou willen oprekken, of dat mogelijk al heeft gedaan.

Ook zou wethouder André Springveld niet tegen deze plannen willen ingaan, zo schrijft Kernachtig Druten ter begeleiding van de raadsvragen.

Rol Druten bij besluitvorming

Kernachtig Druten wil nu van de wethouder weten hoe de besluitvorming van de nieuwe vergunningen rondom de stort van slib eruit ziet. En ook of de gemeenteraad van Druten nog een rol vervult in deze besluitvorming. Daarnaast vraagt de partij zich af waarom wethouder Springveld zich niet verzet tegen de plannen.

Raadslid Kees Arts vraagt verder of wethouder Springveld bereid is om samen met buurgemeente West Maas en Waal een krachtig signaal af te geven bij Rijkswaterstaat.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}