Langere openingstijden winkels gemeente Druten

Langere openingstijden winkels gemeente Druten

DRUTEN – De winkels in Druten krijgen waarschijnlijk de mogelijkheid om langer open te zijn op zon- en feestdagen. Het college van B&W wil winkels de ruimte bieden om op zon- en feestdagen geopend te zijn van 6.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen.

Deze ruimere openingstijden zijn momenteel al wel geldig op doordeweekse dagen. Sinds 2013 mogen de winkels in de gemeente Druten op zon- en feestdagen alleen open zijn van 12.00 tot 19.00 uur.

Winkeliers bepalen zelf openingstijden

Het college wijst op hun beleidsvoornemens, die staan vermeld in het collegeprogramma 2018 – 2022. Daarin staat dat de gemeente ruimte zal bieden om te ondernemen. “We geven winkeliers de ruimte om zoveel mogelijk zelf de openingstijden te bepalen,” zo stelt het college.

De gemeente heeft in het verleden al wel een aantal ontheffingen verleend voor langere openingstijden op zon- en feestdagen. Die ontheffingen zijn straks dus niet meer nodig.

Ook ruimere mogelijkheden voor standplaatsen

Standplaatsen krijgen voortaan ook de mogelijkheid om open te zijn op zon- en feestdagen. Het college gaat ook voor die dagen standplaatsvergunningen verlenen. Het college erkent dat standplaatsen overlast kunnen veroorzaken, maar dat geldt ook voor winkels, en die mogen ook gewoon open zijn, zo schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad.

Standhouders mogen alleen actief zijn op locaties die daarvoor speciaal zijn aangewezen in het zogeheten Standplaatsenbeleid. Het college gaat binnenkort een nieuw Standplaatsenbeleid vaststellen. De openingstijden van standplaatsen zijn van 13.00 tot 21.00 uur. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}