Leste Mert gaat niet door

Leste Mert gaat niet door

DRUTEN – De Leste Mert in Druten gaat dit jaar niet door. Het evenement stond gepland op donderdag 5 november, maar vanwege de onduidelijkheid over de mogelijjheid om grote evenmenten te houden na 1 september is besloten het niet door te laten gaan.

Voorbereidingen

Het COVID-19 virus zorgt ervoor dat de Leste Mert niet door kan gaan. Aangezien de landelijke overheid niet verwacht dat grote evenementen voor het einde van dit jaar mogelijk zullen zijn, wilde de organisatie nu vast duidelijkheid bieden aan marktkooplieden, kermisexploitant, veeboeren horeca en andere betrokken. Er komen veel voorbereidingswerkzaamheden kijken bij de organisatie van het jaarlijkse evenement.

Pijnlijk

De organisatie noemt het een pijnlijk besluit. “Twee jaar geleden vierden we nog het  200-jarig jubileum en vorig jaar kwamen we nog tot een geheel nieuwe opzet binnen de straten in het centrum van Druten. Een opzet die juist is ingevoerd  om de doorstroming en bereikbaarheid, dus de veiligheid, te vergroten. Wij keken dan ook alweer uit naar de nieuwe editie. Maar wij beseffen ook dat het in de huidige situatie niet mogelijk is om de Leste Mert  op een voor een ieder veilige manier te organiseren zonder al teveel afbreuk te doen aan de sfeer en tradities.”

2021

De Leste Mert duidt oorspronkelijk op de laatste veemarkt van het jaar. Het is echter inmiddels veel meer dan een veemarkt. Het centrum van Druten is afgesloten voor verkeer, kinderen hebben vrij van school, en veel mensen nemen vrij van hun werk. Er zijn meer dan 300 kraampjes, er is een kermis, en er is muziek. De organisatie verwijst nu al naar volgend jaar: “We hopen iedereen in goede gezondheid te mogen verwelkomen op de Leste Mert van donderdag 4 november 2021.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}