Meeste coronaboetes in grote steden, waaronder Nijmegen

Meeste coronaboetes in grote steden, waaronder Nijmegen

REGIO – In onze regio werden sinds maart vorig jaar vooral in Nijmegen veel coronaboetes uitgeschreven: niet alleen in absolute aantallen, maar ook per hoofd van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers die de politie dinsdag bekend maakte.

Het gaat om alle boetes die te maken hebben met het overtreden van coronaregels, zoals de avondklok, niet voldoende afstand houden, mondkapjesplicht en groepsvorming.

In Nijmegen werden per 1000 inwoners 9 boetes uitgeschreven. In buurgemeenten ging het om 2, 3 of 4 boetes per 1000 mensen. Ook in de rest van het land werden in grote steden meer coronabekeuringen uitgeschreven dan in plattelandgemeenten. Een verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat mensen in steden dichter bij elkaar wonen en de kans op overtreden van de regels daardoor groter wordt. Ook is in het algemeen in steden meer politie op straat, dus de kans om betrapt te worden is er groter.

In totaal schreven handhavers in onze regio 1989 coronaboetes uitgedeeld. Het landelijke totaal ligt op 112.975. 64% van die boetes was voor het overtreden van de avondklok, en dat terwijl die maatregel pas sinds 23 januari van kracht is.

Aantal coronaboetes in onze regio, maart 2020 - maart 2021

Gemeente: Uitgedeelde boetes: Boetes per inwoners:
Beuningen 81 3
Druten 42 2
Nijmegen 1538 9
Overbetuwe 192 4
Wijchen 136 3
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}