Nieuwe burgemeester van Druten in september geïnstalleerd

Nieuwe burgemeester van Druten in september geïnstalleerd

DRUTEN – De gemeente Druten verwacht dat er begin januari een waarnemend burgemeester kan worden geïnstalleerd. Als alles volgens plan verloopt, dan kan de nieuwe burgemeester in september 2019 worden benoemd. Dat meldt Henk Vreman, plaatsvervangend griffier van de gemeente Druten, en woordvoerder van de vertrouwenscommissie.

Commissaris van de Koning

De vertrouwenscommissie in oprichting heeft vrijdag 30 november een overleg met Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Dan wordt het profiel voor de waarnemend burgemeester besproken.

Het is de bedoeling dat de vertrouwenscommissie al op 14 december een gesprek heeft met de beoogde waarnemend burgemeester. In de vertrouwenscommissie zitten de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad, wethouders, gemeentesecretaris en de griffie.

Sjef van Elk

Tot de komst van de waarnemend burgemeester neemt wethouder Sjef van Elk tijdelijk het takenpakket van de burgemeester op zich. Dat zou eigenlijk een taak zijn voor wethouder Michel Lepoutre, maar die moet daar wegens ziekte van afzien.  

Op 10 december neemt de huidige burgemeester Luciën van Riswijk afscheid van Druten, met een afscheidsreceptie in cultureel centrum D’n Bogerd. Tien dagen later wordt hij in de gemeente Zevenaar geïnstalleerd als nieuwe burgemeester.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}