Nieuwe busabonnement voor senioren geldt niet voor Druten

Nieuwe busabonnement voor senioren geldt niet voor Druten

DRUTEN – Het nieuwe busabonnement van Connexxion waarmee senioren (65+) met ingang van volgend jaar voor 49 euro tijdens daluren kunnen reizen in de regio Nijmegen, geldt niet voor de inwoners van Druten. Dat antwoordt het college van B&W op raadsvragen van de gezamenlijke Dorpslijsten in Druten.

'Gemiste kans'

Behalve in Nijmegen kan het nieuwe abonnement ook worden gebruikt in Elst, Bemmel, Wijchen, Berg en Dal en Beuningen. De Dorpslijsten noemen het jammer dat Druten buiten deze regionale samenwerking valt. Dat is een gemiste kans, zo zeggen de Dorpslijsten, "want regionale bereikbaarheid moet ons als regio met elkaar verbinden".

Het college van Druten zegt niet te zijn geïnformeerd over de nieuwe regeling. Men heeft naar aanleiding van de raadsvragen wel met de busmaatschappij contact gezocht. Volgens de vervoerder is de afstand Druten-Nijmegen te groot.

Wethouder: Ook Druten hoort bij Rijk van Nijmegen

Met dit antwoord neemt het college geen genoegen. “Ik zou niet weten waarom de regeling niet ook voor Druten zou kunnen gelden. Ook Druten behoort tot de regio Rijk van Nijmegen,” zegt wethouder André Springveld. “Wij blijven in gesprek met de regio en de vervoerder om iets te regelen,” aldus de wethouder.

Het abonnement is overigens wel in heel Gelderland aan te schaffen. Zo kunnen ook inwoners van Druten met dit abonnement in de daluren binnen het gebied reizen. Een inwoner van Druten moet dan bijvoorbeeld een gewoon kaartje kopen tot aan Winssen, en kan daarna van de regeling gebruikmaken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}