Oefenruimte in Druten waar jongeren muzikale talenten ontwikkelen

Oefenruimte in Druten waar jongeren muzikale talenten ontwikkelen

DRUTEN – Het jongerencentrum Place2Be in Druten wordt uitgebreid met een extra ruimte onder de noemer Place2Do. Daar komt een oefenruimte waar jongeren hun muzikale talenten kunnen ontwikkelen. De gemeente draagt 40.000 euro bij aan de totstandkoming van Place2Do, dat wordt gevestigd in de oude pompruimte van het zwembad.

De totale kosten van de verbouwing tot oefenruimte bedragen 120.000 euro. Men krijgt 67.000 euro subsidie van de provincie en het Oranjefonds. De jongeren zelf verrichten werkzaamheden ter waarde van 24.000 euro.

Oefenruimte wordt ook verhuurd aan andere gebruikers

Volgens de gemeente is er behoefte aan een oefenruimte waar alle inwoners gebruik van kunnen maken. In de regio is er weinig oefenruimte beschikbaar waar muzikanten, theater en dans terecht kunnen. Vanuit Druten moeten jongeren vaak naar Nijmegen of Tiel. De ruimte wordt daarom ook buiten de openingstijden van het jongerencentrum verhuurd.

Door uitbreiding van Place2Be met Place2Do wordt het activiteitenaanbod voor jongeren groter. Zo wordt er een alternatief geboden voor de jongeren. Muziek, dans en theater is voor jongeren een uitlaatklep, waardoor probleemgedrag van jongeren wordt verkleind, aldus de gemeente.

Meer jongeren komen in beeld

Doordat het jongerenwerk toezicht heeft op het jongerencentrum komen er ook meer jongeren in beeld. Zo kunnen eventuele problemen bij jongeren eerder worden gesignaleerd, zodat tijdig de juiste hulp wordt ingezet.  

Jongeren van het Pax Christi College helpen mee met de verbouwing van Place2Do. Het is volgens de gemeente belangrijk dat de jongeren Place2Do zien als hun plek. Daarom is met Pax Christi afgesproken dat Place2Do wordt opgenomen in hun opleidingsprogramma.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}