Ontwerp Vlag voor Land van Maas & Waal in d’n Bogerd

Ontwerp Vlag voor Land van Maas & Waal in d’n Bogerd

DRUTEN – De drie genomineerde ontwerpen voor ‘Vlag van het Land van Maas en Waal’ worden in cultureel centrum d’n Bogerd in Druten bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het project de Grote Werken, op zaterdag 2 november vanaf 20.30 uur.

Volgens de organisatoren fungeren vlaggen als middel om mensen met elkaar te verbinden als symbool van eenheid en identiteit. Zo staat bijvoorbeeld het groen in een vlag voor vruchtbaarheid, geel voor rijkdom en rood voor strijdlust. Het symboliseert daarmee de regio en zijn bewoners.

Ontsluiting via de bruggen

Het gebied tussen de Maas en Waal werd pas laat in de twintigste eeuw ontsloten. Daarvoor was het erg geïsoleerd en de bevolking was arm en achtergesteld. Dankzij de ontsluiting via de bruggen deed de welvaart zijn intrede in het Land van Maas & Waal.

In de nota Belvedère uit 1999 wordt door de overheid aanbevolen om Maas & Waal tot beschermd landschapsgezicht te verklaren vanwege de rivierduinen, de rijke archeologische bodem, steen- en pannenfabrieken, dijken met dijkhuizen, wielen en dijkmagazijnen. Veel bewoners zijn trots op hun streek en dat willen ze uitdragen met een eigen vlag.

Drie nominaties uit 52 ontwerpen

Uit 52 ontwerpen hebben de juryleden (Ans van den Hurk, Gerrit Kistemakers, Leo van Beuningen, Leo van Stippent en Ruben Schiks) nu drie vlaggen genomineerd. Op de website van de Historische Vereniging Tweestromenland zal vanaf zaterdag 2 november een link te vinden zijn waarmee men kan stemmen op DE vlag voor het Land van Maas en Waal. Ook kan men stemmen via Facebook van de Historische Vereniging.

 

Foto: Bing Maps

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}