Ook Wijchen en Druten willen maatregelen tegen lachgas

Ook Wijchen en Druten willen maatregelen tegen lachgas

REGIO – De gemeenten Wijchen en Druten nemen waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar maatregelen tegen het gebruik van lachgas. Het college van B&W van Wijchen gaat voorstellen om in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) een verbod op te nemen, op de verkoop van lachgas in de horeca en een verbod op gebruik (inhaleren) in de openbare ruimte.

Dat heeft burgemeester Verheijen van Wijchen zondagavond laat via Twitter aangekondigd.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Ook Nijmegen wil verkoop lachgas aanpakken

Volgens Verheijen is het inhaleren van lachgas schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast benadrukt hij dat lachgas ontoelaatbare risico’s oplevert voor de openbare orde en veiligheid. Verheijen doelt daarbij met name op mensen die deelnemen aan het verkeer.  

Eerder al liet burgemeester Bruls van Nijmegen soortgelijke geluiden horen. Ook het college van B&W van Nijmegen wil nog dit jaar de verkoop van lachgas in de horeca verbieden. Ook wil men lachgas weren bij grote evenementen. Het is niet bekend of andere gemeenten in de regio overwegen om een lachgasverbod op te nemen in de APV.

Snelle stijging gebruik lachgas

Volgens deskundigen stijgt het gebruik van lachgas onder jongeren enorm snel. Op plekken waar jongeren rondhangen, liggen vaak veel gebruikte lachgaspatronen op de grond. Uit onderzoeken komt naar voren dat het (veelvuldig) inhaleren van lachgas lang niet zo onschuldig is als vroeger werd aangenomen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}