Politie had vermoorde ‘president’ Lato wel degelijk in beeld

Politie had vermoorde ‘president’ Lato wel degelijk in beeld

DRUTEN – De politie heeft in het verleden twee keer een bezoek gebracht aan de onlangs vermoorde zelfbenoemde president Fatim Lato, van de niet officieel bestaande republiek Chameria. “We hadden de man wel degelijk in beeld”, zegt een woordvoerder van de politie Nederland-Oost.

Zo bracht de politie in 2018 een bezoek aan Lato in zijn woning aan de Kweldam in Afferden. Aanleiding hiervoor was volgens de politiewoordvoerder een tip over een mogelijk strafbaar feit. Dat heeft toen overigens weinig concreets opgeleverd.

Politie start niet zomaar onderzoek

“Wat betreft Lato hadden we zeker geen blind oog,” zo stelt de woordvoerder. “Maar we kunnen niet zomaar een onderzoek instellen. Er moet altijd een gegronde verdenking zijn, anders starten we geen strafrechtelijk onderzoek,” aldus de woordvoerder.

Hij benadrukt dat het lopen in militaire kleding, salueren en vlagvertoon niet strafbaar is. De woordvoerder bestrijdt dat de politie op de hoogte was dat er in en rondom de woning aan de Kweldam een klein leger werd getraind, zoals dagblad De Telegraaf vrijdagochtend schrijft, en dat de politie daar niets aan deed.      

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}