Probleem met legionella bij zwembad De Gelenberg in Druten

Probleem met legionella bij zwembad De Gelenberg in Druten

DRUTEN – De bezoekers van zwembad De Gelenberg in Druten kunnen al enige tijd niet meer douchen. Achter het bordje “technische storing” blijkt echter iets anders schuil te gaan. Burgemeester Corry van Rhee zei dinsdag dat in De Gelenberg de legionella bacterie is geconstateerd.

Behalve de douches zijn ook de glijbaan, het peuterbad en de whirlpool tijdelijk buiten gebruik. Dankzij deze maatregelen levert de legionella volgens de burgemeester verder geen gevaar op voor de volksgezondheid.

“De gemeente heeft overwogen om De Gelenberg geheel te sluiten, maar dat bleek niet nodig. In overleg met de GGD is besloten om het zwembad toch open te houden,” aldus Van Rhee.

Bacterie in leidingen

De legionella bacterie is enige weken geleden ontdekt in enkele leidingen van het zwembad. Volgens de directie van het zwembad zijn toen meteen maatregelen getroffen om de leidingen weer schoon te krijgen. Burgemeester van Rhee zegt dat de leidingen zijn doorgespoeld met warm water, maar dat bleek onvoldoende te helpen.

De maatregelen zijn genomen om elk risico voor de volksgezondheid uit te sluiten. Het instructiebad en het wedstrijd-bad zijn gewoon open en de zwemlessen en het afzwemmen gaan gewoon door.

Kosten niet te overzien

De Gelenberg is vanaf komende maandag 8 juli vier weken gesloten vanwege de zomervakantie. In deze periode gaat men druk aan de slag om alle legionella uit de leidingen te halen. De legionella bacterie wordt wel vaker aangetroffen bij zwembaden of andere sportaccommodaties.

Het is niet bekend of de tijdelijke sluiting van enkele voorzieningen, zodat men bijvoorbeeld niet meer kan afdouchen, heeft geleid tot een zichtbare daling van het bezoekersaantal. Hoeveel kosten er gemoeid zijn met het legionella probleem, is volgens de burgemeester nu nog niet te overzien.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}