Provinciale Staten blaast vergadering af, politieke avond Nijmegen schriftelijk

Provinciale Staten blaast vergadering af, politieke avond Nijmegen schriftelijk

NIJMEGEN – De vergadering van de Provinciale Staten van Gelderland van aanstaande woensdag is afgeblazen. Dat is besloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. PS gaat ook niet op werkbezoek.

"Eigen verantwoordelijkheid"

Enkele vergaderingen van de gemeenteraad van Wijchen op 19 maart gaan wel door, maar een woordvoerder meldt dat het bijwonen van de raadsvergadering "niet (wordt) gestimuleerd". Die noemt het de "eigen verantwoordelijkheid".

Druten pas volgende maand

De gemeenteraad van Druten vergadert pas weer in april. Over die vergadering is nog geen besluit genomen. Dat geldt ook voor de gemeente Overbetuwe, die pas over anderhalve week voor het eerst weer bijeen komt.

Nijmegen zonder publiek

De gemeente Beuningen laat de commissievergadering van dinsdag 17 maart niet doorgaan, vragen kunnen schriftelijk gesteld worden. De raadsvergadering van 31 maart gaat vooralsnog door, maar zonder publiek. Geïnteresseerden kunnen de vergadering via de livestream volgen. Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen laat weten dat de politieke avond van 18 maart schriftelijk zal worden afgedaan. De volgende politieke avond staat gepland voor 1 april, in aanloop daar naartoe wordt daarover een beslissing genomen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}