Provincie zegt 23 januari welke bedrijventerreinen moeten inkrimpen

Provincie zegt 23 januari welke bedrijventerreinen moeten inkrimpen

DRUTEN – De provincie maakt woensdag 23 januari bekend welke grond op industrieterreinen in Nijmegen en de omliggende regio in de toekomst moet worden geschrapt als bedrijventerrein. Dat maakte de Drutense wethouder André Springveld dinsdagmiddag bekend.

Hij zei dit dinsdagochtend te hebben vernomen van de provincie. Wethouder Springveld had eerder in een raadsvergadering in oktober in Druten al gezegd, dat de gemeente Druten na 2020 geen industriegrond hoeft af te waarderen. Hij zei dinsdagmiddag nogmaals dat hij destijds voor zijn beurt heeft gesproken en dat hij daarvoor al zijn excuses heeft aangeboden.

Antwoord op vraag of wethouder heeft gejokt

'Op 23 januari wordt duidelijk of ik destijds heb gejokt toen ik zei dat de gemeente vooralsnog geen geld zal verliezen op het bedrijventerrein Westerhout-Zuid', zo zei Springveld.

Oppositiepartij Welzijn Druten had schriftelijke vragen gesteld over de kwestie Westerhout-Zuid. Het college antwoordt dat de wethouder in oktober "informatie met de gemeenteraad heeft gedeeld, die nog niet openbaar was." Dat kwam omdat de provincie eerst nog particuliere eigenaren van bedrijfsgrond wilde informeren. Het college verklaart opnieuw bereid te zijn deze informatie in beslotenheid te willen delen met de gemeenteraad.

Misverstand over besloten vergadering

De oppositiepartijen in de Drutense gemeenteraad gingen er vanuit dat het college na de raadsvergadering van 6 december in een besloten gedeelte uitleg zou geven over de stand van zaken met betrekking tot Westerhout-Zuid. Tot verbijstering van de oppositie ging het college toen echter meteen naar huis, zonder in een besloten gedeelte te vergaderen. Het college zegt nu dat dit alles op een misverstand heeft berust.

 

Lees ook: DRUTEN KRIJGT GROND WESTERHOUT-ZUID MAAR NIET VERKOCHT

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}