Pubquiz in Druten tegen laaggeletterdheid

Pubquiz in Druten tegen laaggeletterdheid

DRUTEN – In de week van de Alfabetisering wordt in Druten op vrijdag 13 september een Pubquiz georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de strijd tegen laaggeletterdheid. De presentatie van de quiz is in handen van de Drutense wethouder Sjef van Elk en Bart van Kraaij.

In Druten heeft één op de acht inwoners tussen de 16 en 65 jaar problemen met laaggeletterdheid. Volgens Van Elk zorgt dit voor vele obstakels voor de mensen op het werk, in de huishouding en in het maatschappelijk leven.

De gemeente Druten doet dan ook erg veel om laaggeletterdheid te bestrijden. Ambtenaren van de gemeente leren onder meer hoe ze laaggeletterdheid bij mensen kunnen herkennen.    

Taalontwikkeling kinderen

Verder gaat wethouder Van Elk bijvoorbeeld samen met een ambtenaar basisscholen langs om voor te lezen aan de kinderen. Zo willen ze het goede voorbeeld geven aan ouders en grootouders. “Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen,” zegt Van Elk.

De Pubquiz vindt plaats in sociaal-cultureel centrum D’n Bogerd langs de Van Heemstraweg en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De vragen hebben vooral betrekking op taal, digitale vaardigheden en rekenen. Men mag individueel deelnemen of met een team van maximaal zes personen.

Laagdrempelig en gezellig

Deelname kost 5 euro en de opbrengst wordt gebruikt om laaggeletterdheid aan te pakken. Het initiatief voor de Pubquiz komt van Shanna van Rossum, die werkzaam is bij de Bart van Kraaij Groep.

“We hopen uiteraard op veel deelnemers. Met deze taal- en reken-pubquiz kan men de kennis verbreden, maar het wordt vooral ook een laagdrempelig en gezellig gebeuren,” aldus Shanna van Rossum.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}