Raad Druten moet initiatief nemen voor sfeermaatregelen Markt

Raad Druten moet initiatief nemen voor sfeermaatregelen Markt

DRUTEN – Het college van B&W van Druten zal niet met een voorstel komen voor “sfeerverhogende maatregelen” op de Markt in het winkelcentrum van Druten. Volgens wethouder Willy Brink moet het initiatief hiervoor komen vanuit de gemeenteraad.

Voor het opknappen van de Markt is nog 1,5 ton aan geld over, dat grotendeels wordt aangewend voor het plan Molenhoek/Markt dat nog moet worden uitgevoerd. Het college weet nog altijd niet of men daar ook grond voor zal moeten aankopen en welk bedrag daar dan eventueel mee gemoeid zal zijn.

Bloembakken zijn ook sfeer-verhogend

Brink gaat er vanuit dat van de 1,5 ton uiteindelijk nog een klein bedrag overblijft, dat men kan gebruiken om bijvoorbeeld bloembakken te plaatsen op de Markt. “’Ook bloembakken zijn sfeer verhogende maatregelen en dat hoeft natuurlijk niet veel te kosten,” zegt Brink.

Een andere mogelijkheid volgens de wethouder is een draaimolen of een soort waterfontein waar kinderen kunnen spelen, vergelijkbaar met de waterstralen die bij tijd en wijle uit de grond komen op het Koningsplein in Nijmegen. “Maar dat is aan de gemeenteraad om hierover met een voorstel te komen,” aldus Brink.    

Markt blijft evenementenplein

Dit alles betekent dat het nog wel even zal duren voordat er daadwerkelijk eventueel sfeer verhogende maatregelen op de Markt worden genomen. Wat verder een rol speelt is dat de Markt een evenementenplein moet blijven. Dat houdt in dat het bijvoorbeeld niet logisch zou zijn om een kunstwerk midden op het plein te plaatsen. 

De gemeenteraad praatte onlangs nog over de Markt, naar aanleiding van vragen die waren gesteld door fractievoorzitter Haci Aslan van Welzijn Druten. Deze discussie bracht overigens weinig duidelijkheid.

In het collegeprogramma wordt gemeld dat er sfeer verhogende maatregelen worden genomen op de Markt. Wethouder Brink zei dinsdagmiddag echter desgevraagd dat het college deze belofte voorlopig niet verder gaat invullen. De bal ligt nu dus bij de gemeenteraad.    

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}